Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc - Medaliată cu bronza la Campionatul Mondia, depistată pozitiv cu ostarină

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc. Floretista Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanța la care a fost găsit dopat și Lucian Bute în 2016. Un steroid anabolizant interzis de WADA în 2008, notează gsp.ro.

Maria Boldor a fost depistată pozitiv la un control din luna decembrie comandat de ANAD. Acum se află în suspendare provizorie care a început de pe 11 ianuarie 2023.

Maria Boldor a picat testul la Proba A, după cum a informat Prosport. Surse din cadrul ANAD au confirmat pentru Gazeta Sporturilor acest caz și au dezvăluit că substanța folosită este Ostarină, un steroid anabolizant care se ia pe care orală, substanță considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul.

„Proba A este pozitivă, acum a cerut reanalizare probei. Ne-a surprins pe toți, nu cred să fi făcut așa ceva, în scrimă dopajul nu ajută", au precizat surse GSP din cadrul federației.

Gabriela Andreiașu, director general în cadrul ANAD a vorbit despre acest caz: „Ostarina este o substanță nespecifică, încadrată la secțiune de steroizi anabolici androgeni, iar efectul este anabolizant".

Apoi a continuat: „Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.