Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou comentariu al lui Ponta în cazul Lukoil: Asta e o prostie din România

ponta_80839600

Premierul Victor Ponta a declarat, în Moldova, că ideea conform căreia declaraţiile sale în cazul Lukoil reprezintă o ingerinţă în justiţie "este o prostie din România", arătând că el trebuie să se preocupe de angajaţi şi de impozite la buget care nu pot fi recuperate stând "cu un morman de fiare".

Solicitat, la postul Moldova 1 TV, să explice faptul că a intervenit în scandalul Lukoil prin declaraţii care au fost văzute de multe persoane drept o ingerinţă în justiţie, în contextul în care Republica Moldova învaţă de la state europene, în primul rând de la România, cum să lupte cu corupţia, premierul Ponta, aflat în vizită în Republica Moldova, a răspuns: "E, asta este o prostie din România !".

El a adăugat că, în România, orice "chestiune economică" este imediat tratată politic, ceea ce este un lucru rău inclusiv pentru Moldova, şi a arătat că orice prim-ministru din Europa are în atribuţii păstrarea locurilor de muncă şi plata taxelor către buget, fără să se preocupe de justiţie. Ponta a explicat astfel că, în cazul Lukoil, preocuparea sa era ca angajaţii companiei să îşi primească vineri salariile.

"Pentru bugetul României, noi avem mai multe categorii de mari contribuabili, cei care plătesc foarte multe taxe, impozite, accize, ori în momentul în care un mare contribuabil nu mai plăteşte taxe, e o problemă, pentru că acei bani pe care nu-i mai plăteşte el, eu ar trebui să-i tai din altă parte, de la şcoli, spitale, armată, ceea ce nu-mi doresc. Aşa încât, intervenţiile mele publice - eu nu am vorbit cu procurorii - am spus un lucru pe care l-am spus şi îl voi spune în continuare, că orice efort pentru a salva locurile de muncă şi modul în care primim taxe şi impozite la buget sunt foarte importante. Dacă cineva nu a plătit taxe suficiente, interesul meu este să recuperez acei bani, nu să-i închid pur şi simplu afacerea. Dacă se va constata acest prejudiciu de către judecători, atunci trebuie să-l recuperăm de undeva. Dacă eu stau cu un morman de fiare pe care nu mi le cumpără nimeni, nu le recuperez", a adăugat Ponta citat de mediafax.ro

Întrebat ce înseamnă pentru bugetul României cele 230 milioane euro impuse Lukoil, Ponta a răspuns că este vorba de 0,2-0,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.