Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou cutremur lovește Italia, luni seara

Inquam Photos / Octav Ganea
cutremur

Un nou seism cu magnitudinea 4,0 a lovit, luni seara, regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, o nouă alertă după o serie de cutremure similare în ultimele zile, au raportat autorităţile, notează AFP, citat de Agerpres.

Acest cutremur, care s-a produs la scurt timp după ora 22.00 (20.00 GMT), nu a provocat răniţi, nici pagube, a afirmat protecţia civilă pe reţeaua socială X (fostă Twitter), dar a stârnit panică în rândul locuitorilor din regiune, care au ieşit în număr mare pe străzi.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de aproximativ 3 km între oraşele de coastă Napoli şi Pozzuoli, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Regiunea vulcanului Câmpiile Flegree, intrat în erupţie ultima dată în 1538 şi care ar pune în pericol o jumătate de milion de locuitori în cazul unei erupţii, a fost în ultimele zile scena unei succesiuni de cutremure cu magnitudine scăzută.

Miercuri, un alt cutremur cu magnitudinea 4,2, cel mai puternic din ultimii 40 de ani în această zonă, a fost semnalat în mod deosebit, iar directorul INGV, Mauro Di Vito, a apreciat că este "posibil să se producă mişcări telurice cu o intensitate mai mare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.