Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou decret de interzicere a circulaţiei rutiere pe malul Senei semnat de primarul Parisului

www.adevarul.ro
Paris inundații Sena

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat joi semnarea unui nou decret care interzice circulaţia automobilelor pe malul drept al Senei, în centrul oraşului, după anularea de către un tribunal, la finalul lunii februarie, a acestei măsuri controversate, relatează AFP. "Am emis un nou decret ţinând cont de ceea ce a afirmat tribunalul", a afirmat primarul socialist pe postul de radio France Inter, evocând anularea, la 21 februarie, de către tribunalul administrativ din Paris, a acestei interdicţii de circulaţie foarte contestată de luni de zile, conform Agerpres.

Tribunalul "ne-a spus că ar fi trebuit să avem în vedere un alt text decât cel vizat, mai ales cele referitoare la atractivitatea turistică şi calitatea vieţii locuitorilor", a explicat Anne Hidalgo, precizând că noul decret "a fost emis în acord cu statul şi prefectul poliţiei, pentru a menţine căile pietonale". Primarul Parisului, care a făcut apel la decizia tribunalului administrativ şi se estimează că va dura luni de zile până se da un verdict, nu a negat de altfel că malul Senei ar putea să fie redeschis într-o zi pentru circulaţia automobilelor.

"Da, este adevărat, trebuie să spunem clar acest lucru", a declarat ea. Totuşi, "în acest stadiu", artera nu va fi redeschisă pentru traficul rutier, "vom vedea care vor fi deciziile ulterioare ale tribunalului", a precizat primarul.

Tribunalul administrativ din Paris, invocând "inexactităţi" într-un studiu de impact şi referinţe inadecvate la anumite articole din coduri, a anulat la 21 februarie cea mai importantă măsură a primarului pentru combaterea poluării aerului. Măsura a fost votată şi a făcut obiectul unui decret municipal la sfârşitul anului 2016.

Anne Hidalgo a salutat de altfel rezultatele unui sondaj Ipsos realizat la comanda primăriei, care relevă că 66% dintre parizieni îi aprobă politica de reducere a circulaţiei autovehiculelor şi că 55% sunt de acord cu rezervarea arterei traficului pietonal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.