Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou document confirmă faptul că Stelian Ion a obținut locuința ANL prin fraudă (presă)

Epoch Times Romania
Stelian Ion

La patru luni după ce publicația Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate faptul că în anul 2005 actualul deputat USR Stelian Ion a obținut prin fraudă o locuință ANL, jurnaliștii anunță că au intrat în posesia unui document oficial care confirmă acest lucru. Potrivit Newsweek, Primăria Constanța confirmă că politicianului i-a fost umflat în mod nejustificat scorul cu 7 puncte fără de care nu ar fi întrunit punctajul minim.

Printre cele patru nereguli imputate deputatului USR se număra și cea referitoare la locul de muncă pe care acesta îl avea în momentul depunerii dosarului: “a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat (...). Stelian Ion a bifat subpunctul 7.1., cu cel mai mare punctaj – 10 puncte, pentru ”

La o lună și zece zile de la publicarea investigației, în ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile locale, Primăria Constanța trimite către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației un răspuns la solicitarea doamnei M.D.M.

Cel mai important pasaj din acest document este cel care confirmă că punctajul lui Stelian Ion a fost umflat prin fraudă:

“A fost dispusă o misiune de audit public intern cu caracter excepțional pentru a analiza aspectele semnalate în petiția dumneavoastră. În urma verificărilor efectuate s-au constatat următoarele: (...) Punctajul, în urma verificărilor este de 74 de puncte comparativ cu punctajul de 81 de puncte, stabilit la momentul repartizării locuinței (2005), diferența de 7 puncte este aferentă criteriului - pentru că beneficiarul nu își desfășoară activitatea într-o instituție publică de interes național și comunitar, așa cum reiese din documentele depuse la dosar, ci activitatea profesională a beneficiarului se încadrează la . Ținând cont că, în anul 2005, conform HCL nr. 460/2004, au fost repartizate un număr de 118 locuințe, ultimul punctaj obținut fiind de 77 de puncte, se poate constata că prin punctajul calculat în prezent, de 74 de puncte, pe baza documentelor depuse la dosar, beneficiarul în cauză nu era îndreptățit, la momentul 2005, să i se repartizeze o locuință în regim de închiriere, construită prin programul ANL.”

Citește și: E OFICIAL! Rezultatul alegerilor parlamentare după contestații: clasamentul partidelor

Cinci zile mai târziu aveau loc alegerile locale, în care a fost înscris și Stelian Ion, din partea USR-Plus. Deși deținea de aproape o săptămână dovada privind șarlatania din trecutul contracandidatului său, primarul PSD Decebal Făgădău a preferat să păstreze tăcerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.