Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo: Sunt două capete de acuzare

Procuratura Generala a Republicii Moldova
Alexandr Stoianoglo

Procurorii au inițiat un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Potrivit surselor Deschide.MD acesta este învinuit pe două capete de acuzare, divulgarea datelor urmărirei penale și pentru inviolabilitatea vieții personale.

Solicitată telefonic, Mariana Cherpec, purtătorul de cuvânt al PG, a confirmat informația pentru Deschide.MD. Potrivit reprezentantului PG este vorba despre un dosar penal pe două capete de acuzare.

Este vorba despre articolul 177 alin.2 din Codul Penal (Inviolabilitatea vieții personale), dar și articolul 315 alin. 2 din Codul Penal ( divulgarea datelor urmărirei penale de către persoana abilitată cu controlul desfășurării urmărirei penale).

În acest dosar, alături de Stoinaoglo va fi vizat și fostul procuror Carolina Vidrașco-Brînza.  Dânsa era unul dintre procurorii care instrumentează cauza penală în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și a părăsit sistemul procuraturii la începutul lunii noiembrie curent.

Amintim că în luna octombrie, Alexandr Stoianoglo, când încă deținea funcția de procuror general,  a prezentat într-o conferință de presă corespondența dintre fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu fostul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Este de menționat că Stoianoglo este cercetat penal și în alte dosare penale, unul dintre care a ajuns pe masa judecătorilor. Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.