Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou efect secundar al Paracetamolului. Sigur nu știai asta / STUDIU

thehealthcure.info
paracetamol

Tratamentul cu paracetamol nu are efect doar asupra durerii, ci și asupra sentimentelor, arată un nou studiu.

„Paracetamolul poate reduce empatia, iar astfel de efecte sunt îngrijorătoare. Empatia este importantă. Dacă ai o ceartă cu partenerul și urmezi un tratament cu paracetamol, acest studiu arată că vei fi mai nepăsător față de sentimentele și suferința acestuia,” explică unul dintre cercetătorii de la Ohio State University, citat de DailyMail.

La primul din cele două experimente au participat 80 de studenți. Jumătate dintre aceștia au luat paracetamol înainte de a participa la o întâlnire în care le erau expuse povești tragice. Concluzia specialiștilor a fost că voluntarii tratați cu paracetamol au arătat mai puțină empatie față de victimele din povești, față de ceilalți studenți.

Cel de-al doilea experiment, la care au participat 114 persoane, a descoperit că pacienții care iau paracetamol sunt mai puțin deranjați de zgomotele foarte puternice.

„Paracetamolul reduce durerea, dar și empatia pentru ceilalți care sunt expuși la zgomote deranjante. Acest studiu arată că suntem mai nepăsători la durerile celorlalți dacă luam acest medicament,” spun specialiștii.

În prezent, echipa de cercetători analizează efectele ibuprofenului, pentru a stabili dacă acționează similar cu paracetamolul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.