Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou episod delicat pentru ministrul Sportului: Demnitarul a fost absent la sosirea canotorilor români care au luat aur la Jocurile Olimpice

Inquam Photos / George Calin
parlament, audieri, Eduard Novak, Inquam Photos / George Calin

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a lipsit, duminică, de la sosirea în ţară a delegaţiei de canotaj care a participat la JO de la Tokyo. El a transmis un mesaj de felicitare pentru sportivi, prin intermediul unui subsecretar de stat. Cea mai bună canotatoare a secolului, Elisabeta Lipă, a spus că îi pare rău că ministrul este absent și că nu avea de gând să-l certe, după episodul cu scrimera Ana Maria Popescu, medaliată cu argint.

"Bine aţi venit acasă! Vă aşteaptă o ţară întreagă. Nu cred că există vreun român să nu fi auzit zilele acestea despre voi şi despre marile voastre succese la Tokyo, aur şi de două ori argint olimpic. Vă suntem profund recunoscutători. Performanţele voastre au fost obţinute cu efort, muncă, sacrificii. V-am văzut palmele, v-am văzut epuizaţi de efort, v-am văzut lacrimile de bucurie, dar şi lacrimile de tristeţe. Voi sunbteţi campionii noştri, aţi dovedit asta de atâtea ori, aţi dovedit-o şi acum. Am tot respectul pentru forţa şi curajul cu care aţi luptat şi vă felicit din suflet pe toţi! Cinste vouă, cinste celor care v-au fost alături şi v-au sprijinit! Felicitări Federaţiei Române de Canataj", s-a aratătat în mesajul ministrului.

Preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că nu l-ar fi cerat pe ministru, ci i-ar fi mulţumit pentru sprijin.

"Mulţumesc Ministerului Tineretului şi Sportului. Îmi pare rău că nu e şi domnul ministru aici, nu mi-am propus să-l cert sau să-l iau iau la întrebări, cum vă aşteptaţi. Pur şi simplu voiam să-i mulţumesc şi ştiam că oricând, chiar dacă bugetul federaţiei a fost mult mai mic în anul olimpic, nu aveam niciun dubiu că federaţia nu era ajutată pentru a merge mai departe pe drumul acestei performanţe frumoase pe care am plecat. Financiar, cheltuielile sunt enorm, enorm de mari, dar merită ultimul leu cheltuit pentru aceşti copii care au terminat Jocurile Olimpice şi să nu uităm că mai avem 3-4 discipline sportive care sunt acum în focurile JO şi cu siguranţă că merită merită susţinerea şi aprecierea noastră", a pus Lipă.

Lotul de canotaj al României, care a obţinut la Jocurile Olimpice de la Tokyo o medalie de aur şi două de argint, a revenit, duminică, în ţară. Sportivii au fost întâmpinaţi la Aeroportul Henri Coandă de reprezentanţi ai MTS, COSR şi FR Canotaj.

La Tokyo, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat aurul olimpic la dublu vâsle feminin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au obţinut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au urcat pe treapta a doua a podiumului la dublu rame masculin.

Celelalte rezultate ale canotorilor români la Tokyo: 8+1 feminin, locul 6; 8+1 masculin - nu s-a calificat în finală; dublu vâsle feminin (categorie uşoară) - Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă -locul 6; dublu rame feminin (Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi) - locul 9; dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache) - locul 9; patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu şi Cristina Georgiana Popescu) - locul 9.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.