Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou fenomen în societate: micii comercianți acceptă pe furiș clienți fără certificat verde pentru a evita falimentul

impacare intelegere

Un nou fenomen economic are loc în aceste momente în societatea românească. Micii comercianți permit tacit prezența clienților fără certificat verde în magazine, totul de teama falimentului.

Fie că oamenii sunt serviți cu produse chiar la intrare, fie că nu sunt întrebați de existența certificatului verde, micii comercianți se văd nevoiți să apeleze la toate tacticile pentru a „fenta” regulile care îi îngreunează în business.

La magazinele alimentare nu se pune problema certiicatului verde. De asemenea, regula se respectă și la mall-uri, însă mulți comercianți care au afaceri de familie, cu puțini angajați, nu-și permit să refuze un client și „se descurcă”.

Context

Patronii de la compania de bricolaj Dedeman sunt disperaţi după ce vânzările companiei s-au prăbuşit la jumătate din cauza certificatului verde. Fraţii Pavăl susţin că dacă situaţia se prelungeşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor iar printre persoanele afectate se vor număra şi funcţionarii care lucrează la stat. Cei doi oameni de afaceri dau vina pe certificatul verde pentru prăbuşirea vânzărilor companiei. Aceştia spun că traficul din magazinele pe care le deţin în întreaga tara a scazut cu 45 la sută de când au intrat în vigoare noile restricţii impuse de autorităţi.

Starea de alertă a fost prelungită în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni, 8 noiembrie, Hotărârea numărul 101 privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.