Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou focar de coronavirus în Prahova: 54 de cazuri noi, iar 7 sunt de la echipa Petrolul; o fabrică a fost închisă

Twitter
covid 19 coronavirus

Un număr de 54 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova, un nou focar fiind depistat la o fabrică din judeţ care a şi fost închisă. Potrivit buletinului de presă emis, vineri, de Prefectura Prahova, de la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost confirmate cu noul coronavirus 526 de persoane, cu 54 mai multe faţă de ziua precedentă, informează Agerpres.

Citește și: Conducerea Institutului Oncologic Cluj-Napoca îi răspunde lui Emanuel Ungureanu: 'Regretăm că munca este pusă în derizoriu'

Un nou focar de infecţie cu noul coronavirus a fost depistat la o fabrică de pe raza judeţului, aici fiind confirmate 16 persoane din aproape 50 testate. Unitatea a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecţia spaţiului. De asemenea, şapte persoane de la FC Petrolul Ploieşti au fost testate pozitiv.

Alte 15 persoane au fost confirmate în urma retestării la centrul de bătrâni de la Izvoarele, unde numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 86, precizează sursa citată.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, 17 dintre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus au decedat, iar 116 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt internaţi 14 pacienţi (zece sunt ventilaţi mecanic).

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de joi au mai fost externaţi 13 pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19.

La nivelul judeţului Prahova, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1.405 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 230 de persoane şi au intrat alte 126. În carantină instituţionalizată se mai află 19 cetăţeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.