Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou focar de Covid-19 în Giurgiu la Centrul de Îngrijire de la Onceşti: 16 din cei 29 de beneficiari au fost confirmați pozitivi

SANADOR
testare covid

Mai mult de jumătate din beneficiarii Centrului de Îngrijire Persoane Vârstnice de la Onceşti, judeţul Giurgiu, au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, respectiv 16 din cei 29. De asemenea, numărul cazurilor confirmate în rândul salariaţilor a ajuns la patru dintr-un total de 33 de angajaţi, după ce o infirmieră a fost confirmată pozitiv la finalul lunii iulie, relatează Agerpres.

Citește și: Nelu Tătaru INVITĂ românii să ia cu asalt secțiile ATI: Să vadă cu ochii lor că există virusul

"O infirmieră din cadrul Centrului pentru Persoane Vârstnice Onceşti a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 în data de 31 iulie 2020, astfel încât toţi angajaţii care se aflau de serviciu au fost plasaţi în carantină instituţionalizată la locul de muncă, iar în data de 1 august a fost demarată ancheta epidemiologică în cadrul centrului. Echipa DSP Giurgiu s-a deplasat în cadrul centrului de îngrijire de unde a recoltat probe tuturor beneficiarilor şi personalului de serviciu, 34 de probe în total. În urma recoltării probelor au fost confirmate nouă cazuri pozitive din rândul beneficiarilor şi un caz din cadrul personalului de la pază. Recoltarea probelor a continuat şi în data de 2 august, când au mai fost confirmate încă şapte cazuri din rândul beneficiarilor, iar în data de 3 august au mai fost confirmate încă două persoane din rândul salariaţilor", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de DSP Giurgiu.

Potrivit sursei citate, ancheta epidemiologică continuă şi au mai fost recoltate 30 de probe de la angajaţi şi de la beneficiarii centrului, pentru care rezultatul a fost negativ la prima testare.

Directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, a spus că reprezentanţii DSP au făcut doar testările în centru.

"În cadrul Centrului de Îngrijire Persoane Vârstnice de la Onceşti sunt 29 de beneficiari şi 33 de salariaţi, angajaţii DSP nu au efectuat nicio anchetă epidemiologică, doar personalul care a efectuat testele s-a deplasat în centru", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Cătălin Lupu.

La ora actuală, beneficiarii confirmaţi pozitiv, precum şi personalul de la pază testat pozitiv se află sub supraveghere medicală, în unităţi spitaliceşti, iar în cadrul centrului au fost dezinfectate toate suprafeţele din interior şi a fost făcută dezinfecţie şi în exteriorul clădirii. Beneficiarii testaţi negativ au fost repartizaţi câte unul în cameră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.