Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou focar de COVID-19 într-o unitate medicală - 30 de cadre medicale au fost infectate

Pinterest
coronavirus

Un număr de 30 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, din care 4 sunt internaţi, iar ceilalţi sunt în izolare, urmând să fie testaţi toţi angajaţii, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de către Biroul de Presă al instituţiei.

"Având în vedere transmiterea comunitară şi creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajaţilor, personal medico-sanitar, dar şi tehnic economic şi socio-administrativ. Astfel, în perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un număr de 714 teste, cu scop de screening sau în urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. În urma testelor efectuate, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din rândul personalului medico-sanitar, după cum urmează: 13 asistenţi medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare şi 5 medici", se menţionează în comunicat.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la BEC - Primăria Capitalei: Nicușor Dan - 42,78%, Gabriela Firea - 37,99%

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale prezintă forme uşoare sau sunt asimptomatice.

"Patru angajaţi ai SJU, cu forme uşoare, sunt internaţi, în prezent, pentru supraveghere şi evaluări medicale. Celelalte cadre medicale confirmate se află în izolare", se mai arată în comunicat.

Marţi sunt testate, cu scopul de screening, alte 146 de cadre medicale şi personal TESA, inclusiv angajaţi care nu au simptome, nu cunosc să fi intrat în contact cu persoane confirmate, dar care pot fi pozitivi şi asimptomatici.

"La SJU Alba Iulia, personalul medico-sanitar este testat la perioade regulate de timp. Însă, la mijlocul lunii septembrie, având în vedere accentuarea pandemiei, s-a decis testarea întregului corp de angajaţi, într-o perioadă scurtă de timp, ţinând cont şi de numărul zilnic de pacienţi care necesită testare", se precizează în comunicat.

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu COVID-19, dar nu la amploarea celui actual.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate pozitiv 1.788 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.