Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în comuna Balta Albă, din județul Buzău

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Pesta porcină africană se extinde în județul Buzău, după ce, sâmbătă, a fost confirmat un nou focar de pestă porcină, în satul Amara, din comuna Balta Albă, județul Buzău, la o distanță de doar patru case de un alt focar confirmat la jumătatea lunii octombrie.

Prefectura Buzău a transmis, sâmbătă seara, că laboratorul din București a confirmat prezența virusului pestei porcine africane la un animal dintr-o gospodărie situată în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni în satul Amara, comuna Balta Albă, scrie mediafax.ro.

„Proprietarul animalului bolnav a sesizat ieri (vineri – n.r.) situația veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe DSVSA Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar (distanță de 4 case), s-a decis sacrificarea preventivă a animalului, trimiterea de probe biologice pentru analize și evaluarea în vederea acordării despăgubirii. S-a efectuat dezinfecția temeinică a gospodăriei și a zonei învecinate”, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău.

În județ se mențin măsurile dispuse anterior, respectiv filtre dezinfectoare, restricții privind transportul animalelor, zonele de protecție și supraveghere anunțate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.