Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou incident între două nave de război americană şi rusească în Mediterana

http://www.ibtimes.co.uk/
USS San Jacinto

O navă de război rusească s-a apropiat foarte mult de un crucişător american într-un nou incident joi în Marea Mediterană, potrivit armatei SUA, care a denunţat "lipsa de profesionalism" a navei ruseşti, informează AFP. 

Crucişătorul lansator de rachete USS San Jacinto era prezent în Mediterana în cadrul operaţiunii "Inherent Resolve" (determinare absolută), lansată în august 2014 pentru a lovi poziţiile grupării Statului Islamic (SI). 

Potrivit comandamentului european al armatei americane, fregata rusească Iaroslav Mudrîi "a manevrat spre" San Jacinto, până la punctul de a fi la "o proximitate nejustificată" de crucişătorul american, potrivit unei declaraţii transmise duminică agenţiei France Presse. 

Nava rusească şi-a schimbat apoi direcţia şi a manevrat în urma USS San Jacinto, care "nu a fost deloc ameninţat de aceste manevre haotice" ale lui Iaroslav Mudrîi, a precizat armata americană. 

Potrivit comandamentului european, mişcările fregatei ruseşti relevă o "lipsă de profesionalism". 

"Suntem preocupaţi de fiecare dată de manevrele lipsite de profesionalism care se produc în mare", a comentat armata americană. 

Pentru armata americană, "aceste acte pot conduce la o escaladare nejustificată a tensiunilor între ţări şi la erori de calcul sau accidente periculoase". 

Ruşii şi americanii s-au acuzat deja reciproc de manevre periculoase în timpul unui alt incident care a implicat, în aceeaşi zonă, Iaroslav Mudrîi şi distrugătorul american USS Gravely, la 17 iunie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.