Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou MĂCEL într-un liceu: Cel puțin 8 elevi au fost UCIȘI, numărul morților ar fi mai mare / UPDATE 10 morți și 10 răniți - VIDEO

UPDATE

Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite vineri în atacul armat la un liceu din oraşul Santa Fe, în Texas, a informat guvernatorul acestui stat, Greg Abbott, scrie AFP.

"Cu tristeţe pot confirma că zece persoane au fost ucise şi zece au fost rănite", a declarat Greg Abbott într-o conferinţă de presă.

Atacatorul, un elev al liceului, a lăsat explozivi într-un imobil şi o maşină, a mai făcut cunoscut guvernatorul.

"Unul dintre motivele pentru care suntem preocupaţi de explozivi este că am detectat diferite tipuri", a explicat el, insistând asupra unui cocteil Molotov.

Greg Abbott a explicat că armele utilizate au fost o puşcă şi un revolver.

"Potrivit informaţiilor mele, atacatorul a luat cele două arme de la tatăl său (...). Tatăl său deţinea legal aceste arme. Nu ştiu dacă tatăl era la curent cu faptul că fiul său i-a luat armele", a detaliat guvernatorul.

UPDATE Atacatorul a fost reținut, împreună cu alt suspect.

UPDATE Numărul morților a urcat la 9, iar al răniților la 12. Bilanțul e provizoriu.

Poliţia a comunicat că a găsit dispozitive explozibile în liceul din Santa Fe, în care un atacator, care ar fi elev al instituţiei de învăţământ, a ucis persoane. De asemenea, astfel de dispozitive au fost găsite şi în zone din apropierea liceului.

Şeful poliţiei din Santa Fe, Jeff Powell, a avertizat cetăţenii să fie atenţi la obiectele care par să nu fie la locul lor.

Un reporter local informează că un echipaj de dezamorsare a bombelor se află la un imobil situat la 4 kilometri de liceu.

UPDATE

Mai multe persoane au fost ucise vineri după ce un individ înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, au relatat posturi de televiziune, în timp ce preşedintele Donald Trump a atras atenţia că "ne putem aştepta la veşti proaste", relatează AFP.

"Focuri de armă într-o şcoală din Texas. Primele informaţii arată că ne putem aştepta la veşti proaste", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, care a mai spus că este vorba de un "atac oribil".

Citește și: Veste imensă pentru Simona Halep: Cadou FABULOS pentru liderul mondial – va primi ceva unic în România

Poliţia a anunţat apoi la scurt timp că în între opt şi zece persoane şi-au pierdut viaţa în incident. Tot conform poliţiei, atacatorul era un elev al liceului.

Anterior, un jurnalist al postului local de televiziune KHOU a citat trei surse distincte care au spus că cel puţin opt persoane au fost ucise, în timp ce CNN a relatat că ar fi vorba de "mai mulţi morţi".

Citește și: O nouă lovitură pentru milioane de români: Se anunţă noi SCUMPIRI

Știrea inițială

Mai multe persoane au fost rănite vineri după ce un atacator a deschis focul într-un liceu din Texas, au anunţat autorităţile, care au precizat că situaţia este "sub control", relatează AFP. Însă, anumite surse, printre care și CNN, spun că cel puțin 8 elevi au fost uciși.

"S-a produs un incident în această dimineaţă într-un liceu, în care a fost implicat un atacator înarmat. Incidentul este în desfăşurare, dar este sub control. Au fost confirmaţi răniţi", a precizat districtul şcolar din Santa Fe pe pagina sa de Facebook, fără a spune despre ce liceu este vorba.

Citește și: Ea este câștigătoarea show-ului Ferma Vedetelor: Ce va face cu banii

Şeriful comitatului limitrof, Harris, a precizat anterior că este vorba de Santa Fe High School, în suburbia oraşului Houston, scrie agerpres.ro.

Presa locală a relatat, făcând referire la surse poliţieneşti, că o persoană a fost arestată. Unele media au relatat că mai mult persoane ar fi fost chiar ucise.

Citește și: Se pensionează la 101 ani: Cine este cel mai bătrân salariat din România și unde a lucrat

"Cineva a intrat cu o puşcă şi a început să tragă, iar o fată a fost rănită la picior", a declarat un martor pentru postul de televiziune local KTRK. Această sursă a precizat că mai mulţi elevi au început să fugă din liceu.

Richard Allen, părintele unui elev, a spus la acelaşi post de televiziune că a ajuns la faţa locului la scurt timp după ce a început atacul şi că a văzut mai multe persoane luate de ambulanţă.

Citește și: Judecătorii au decis: Ce cuvânt nu mai poate fi utilizat în reclamele la BERE

"Fiul meu a spus că cineva a intrat în sala unde aveau loc cursurile de artă şi a început să tragă asupra multor elevi", a afirmat el.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.