Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou medicament anti-COVID e analizat de Agenţia Europeană a Medicamentului: Va fi utilizat pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a adulţilor şi adolescenților

Xevudy

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a lansat o procedură de evaluare a tratamentului anti-COVID-19 Xevudy (sotrovimab), relatează dpa.

Gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline şi compania Vir Biotechnology au depus o cerere pentru aprobarea medicamentului în Uniunea Europeană, precizează EMA în comunicat.

Xevudy este un tratament anti-COVID-19 bazat pe anticorpi monoclonali care poate fi utilizat pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a adulţilor şi a adolescenţilor după ce au contractat coronavirusul, scrie agerpres.ro.

Experţii EMA evaluează în prezent datele provenite din studiile producătorilor şi cântăresc riscurile şi beneficiile medicamentului, o decizie fiind aşteptată în două luni.

În prezent, trei medicamente au primit undă verde pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 în UE, iar pentru alte patru au fost depuse cereri de autorizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.