Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou mesaj transmis de Igor Dodon de după gratii: Pentru Maia Sandu și PAS, dirijați de Occident, este mai important să distrugă opoziția

stiri.md
Igor Dodon

Igor Dodon acuză, din izolator, că dosarul său este unul „politic” și că se transformă în „principala preocupare a Guvernării PAS”. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, fostul președinte susține se plânge că este denigrat și faptul cum este investigat cazul său este „exces de zel”.

„În premieră pentru Republica Moldova, împotriva unui politician și lider de opoziție este format un grup de investigație compus din peste 50 de persoane: procurori, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație. Este evident că acesta e un exces de zel și e o risipă nejustificată de forțe. Majoritatea acestor anchetatori trebuiau să se ocupe azi nu de cazul artificial din jurul lui Dodon, ci de investigarea cazurilor de rezonanță internațională, cum ar fi furtul miliardului, concesionarea aeroportului sau procesele corupționale care au loc acum. Însă pentru Maia Sandu și PAS, dirijați de Occident, este mai important să distrugă opoziția și să mă denigreze pe mine personal, decât să scoată la iveală fărădelegile făcute cândva sau acum de guvernările de dreapta”, a transmis fostul președinte, prin intermediu avocaților săi.

Totuși, acesta spune că va rezista presiunilor.

Referitor la acuzațiile și învinuirile care i se aduc, Dodon spune că „ele toate sunt superficiale, false, fără probe serioase și vor fi respinse de orice instanță de judecată independentă, nu capturată politic”.

În context, a venit cu câteva concretizări. Acesta dă asigurări că banii găsiți la domiciliul său din sectorul Buiucani provin din veniturile sale salariale și că totul legat de acești bani a fost transparent.

Totodată, Dodon declară pe propria răspundere că nu deține, direct sau prin persoane interpuse, active mobile și imobile în satul Sadova.

Cât privește perchezițiile la cumnatul său, Petru Merineanu, Dodon susține că acesta „a vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în țară și a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal Molovata Veche (...) Incidentul cu recipisa, mai puțin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul”.

Dodon mai afirmă că familia sa nu deține imobile în satul Molovata Veche, „ceea ce va fi demonstrat foarte ferm în procesul de judecată”. „Astfel reconfirm încă o dată că nu am alte imobile, active, venituri, afară de cele declarate public”. Ex-președintele consideră acest capăt de acuzare „un pretext inventat, pentru inițierea răfuielii politice din partea doamnei Maia Sandu, care dorește cu orice preț să înlăture principalul oponent politic”.

În ceea ce ține de învinuirile privind actele de corupție, primirea mitei, finanțarea ilegală a partidului, precum și acuzarea de trădare de patrie, Dodon susține că „ele toate sunt nefondate și se bazează pe înregistrările video făcute ilegal (deci nu pot fi probe în judecată) de către Plahotniuc în iunie 2019, când Moldova a trecut prin una din cele mai mari provocări – lupta directă cu regimul oligarhic, care capturase toate instituțiile statului”.

În final Dodon afirmă că ar exista un anumit interes în presiunile care se fac. „Înțeleg foarte bine pentru ce și în interesul cui, din țară și din afară, se fac aceste presiuni, se intentează dosare politice la comandă, se organizează justiție televizată selectivă, se propagă ura și îmi este denigrată imaginea publică. (...) Eu nu am plecat, nu am cedat și nu voi ceda nici acum. Lupta continuă. Și nimeni nu vine la putere pentru totdeauna. Deși mulți dintre cei aflați la putere uită de asta.”

 

Fostul președinte spune că va rezista presiunilor.

Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al țării, Igor Dodon. Acțiuni similare au loc și în imobile deținute prin persoane interpuse. Ca urmare, Igor Dodon și cumnatul acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, perchezițiile au loc în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a coruperii pasive, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.