Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou ȘOC în Austria: Ministrul de Finanțe este acuzat de CORUPȚIE, procurorii au descins la locuința sa și fac percheziţii

Inquam Photos / George Calin
kurz iohannis

Ministrul finanţelor austriac, Gernot Blümel, un aliat apropiat al cancelarului Sebastian Kurz, a anunţat joi că locuinţa sa a fost percheziţionată de procurorii anticorupţie care îl tratează ca suspect în legătură cu posibile donaţii pentru un partid politic, transmite Reuters.

Procurorii verifică dacă, în coaliţia precedentă formată din Partidul Popular austriac (ÖVP) şi Partidul Libertăţii (FPÖ), s-a ajuns la un acord între oficialităţi guvernamentale şi compania Novomatic, specializată în furnizarea de aparate de jocuri de noroc pentru cazinouri, pentru a numi un membru al conducerii Casinos Austria în schimbul acordării licenţelor pentru Novomatic.

Citește și: Ultim moment! Numărul morților de la ‘Matei Balș’ ajunge la 20 – încă un pacient a decedat

Blümel a emis o declaraţie care nu specifică exact pentru ce este suspectat, dar precizează că i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile la adresa sa. Declaraţia adaugă că Partidul Popular nu a acceptat niciodată donaţii de la companii de jocuri de noroc în general şi de la producătorul Novomatic în particular.

Novomatic a negat la rândul său că ar fi făcut donaţii vreunui partid politic.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’

În guvernul de coaliţie ÖVP-FPÖ, Gernot Blümel a avut funcţia de ministru în cadrul biroului cancelarului, ocupându-se de politica de negociere şi relaţia cu celelalte partide din coaliţia guvernamentală.

Ancheta a fost lansată după publicarea unei înregistrări video din Ibiza, care a dus la căderea coaliţiei guvernamentale austriece în 2019. În imagini apare liderul de la acea vreme al FPÖ, Heinz-Christian Strache, care afirmă 'Novomatic plăteşte pe fiecare'. După publicarea înregistrării, Strache a demisionat din funcţia de vicecancelar al Austriei, iar la scurt timp coaliţia guvernamentală s-a destrămat.

Citește și: Ana Birchall, atac dur la adresa lui Dominic Fritz și coaliției USR-PNL după numirea unui condamnat în funcția de director .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.