Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou program pentru Republica Moldova, în valoare de 590,6 milioane de dolari, a fost aprobat de FMI

capital.ro
FMI, Fondul Monetar Internațional

Fondul Monetar Internațional a aprobat noul program de ajutor pentru Republica Moldova, în valoare de 590,6 milioane de dolari.

Banii urmează să ajungă în țară în următoarele 40 de luni. Consiliul Executiv al FMI a aprobat astfel cererile Moldovei pentru un program de reformă economică în cadrul Mecanismului extins de creditare şi Mecanismului de finanţare extinsă, transmite publika.md.

Această decizie permite alocarea a primei tranșe de împrumut de 84,4 milioane de dolari. Kenji Okamura, director general adjunct și președinte interimar al FMI, a declarat:

„Autoritățile moldovenești au făcut progrese lăudabile în reabilitarea sectorului bancar și în consolidarea stabilității macrofinanciare.

Cu toate acestea, pandemia de COVID-19, seceta din 2020 și creșterea continuă a prețurilor globale la energie au încetinit activitatea economică, au intensificat riscurile și au complicat elaborarea politicilor.

În timp ce asistența financiară de urgență din partea partenerilor internaționali a ajutat la atenuarea impactului economic al pandemiei, Moldova rămâne printre cele mai sărace țări din Europa.

În acest context, programele susținute de FMI au trei obiective principale: în primul rând, susținerea redresării post-pandemie; în al doilea rând, să abordeze nevoile stringente de dezvoltare și, în al treilea rând, să consolideze guvernanța și cadrele instituționale ale Republicii Moldova."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.