Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou protest la Iaşi cu peste 2.000 de sindicalişti din educaţie în faţa Prefecturii. Manifestanţii au cerut liderilor sindicali să fie mai incisivi

protest profesori cluj

Peste 2.000 de sindicalişti din educaţie au protestat joi în faţa Prefecturii ieşene, manifestanţii susţinând că nu sunt de acord cu memorandumul aprobat de guvern şi cerând totodată liderilor sindicali să fie mai incisivi, potrivit news.ro.

Participanţii la protest au scandat, printre altele “Nu cedăm“,“Unitate“ şi “Vrem respect“.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat în faţa manifestanţilor că profesorii aflaţi în grevă nu sunt de acord cu memorandumul privind majorările salariale aprobat de guvern.

“Memorandumul e o asumare politică, noi vrem garanţii. Nu vrem memorandum. Ne îngrijorează etapizarea pe trei ani a majorărilor cerute de către noi“, a afirmat Lăcustă.

Mai mulţi profesori au luat cuvântul, cu toţii pronunţându-se pentru continuarea grevei, chiar dacă se aşteaptă să primească salarii diminuate.

“Vom lua jumătate din salariu, dar nu vrem să cedăm. Dacă renunţăm acum, atunci putem spune că am făcut grevă degeaba“, a spus o profesoară.

La rândul său, un profesor de matematică de la un colegiu din municipiul Iaşi le-a cerut liderilor federaţiilor sindicale să fie mai incisivi în discuţiile cu guvernul.

Protestul a durat o oră şi s-a încheiat fără incidente.

La finalul mitingului, preşedintele sindicatului profesorilor ieşeni, Laviniu Lăcustă, le-a cerut celor prezenţi ca imediat după şedinţa de guvern destinată aprobării memorandumului privind majorările salariale să se consulte cu liderii lor, iar aceştia din urmă să transmită decizia privind continuarea protestelor sau oprirea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.