Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou protest tăcut al magistraţilor din Slatina în faţa Palatului de Justiţie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest magistrati

Aproximativ 30 de magistraţi de la Tribunalul Olt, Judecătoria Slatina şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au participat miercuri, în faţa Palatului de Justiţie, la un protest tăcut faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Protestul s-a desfăşurat în intervalul orar 16,00 - 16,30, magistraţii din Olt anunţând acţiuni similare şi în zilele de joi şi vineri. Ei au ţinut în mâini foi pe care era scris jurământul de magistrat, conform Agerpres.

În judeţul Olt protestele magistraţilor au început luni, când judecătorii de la Judecătoria Slatina au ieşit în faţa instituţiei timp de o jumătate de oră, la scurt timp o acţiune de acelaşi fel având loc şi la Tribunalul Olt. Marţi s-au alăturat judecătorilor, la protest, şi procurorii.

Potrivit unor comunicate de presă postate pe portalul Tribunalului Olt şi Judecătoriei Slatina, prin acţiunile de protest magistraţii îşi exprima public dezacordul faţă de iniţiativele legislative de modificare a Codului Penal şi a Codului de procedură penală, care sunt considerate "de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţia penală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.