Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou raid aerian deasupra Siriei - cel puțin 10 oameni uciși

Cel puţin zece civili, între care trei copii, au fost ucişi marţi în Siria într-un raid aerian împotriva unui sat din nord-estul ţării controlat de gruparea Stat Islamic (SI), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează France Presse, citată de Agerpres.

OSDO a atribuit raidul coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de Washington, indicând că loviturile au vizat satul Tal al-Chayer din sudul provinciei Al-Hasakah.

Coaliţia, care intervine împotriva SI în Irak şi Siria din 2014, nu a confirmat imediat lovitura aeriană, ultima dintr-o serie ce a provocat, potrivit mai multor ONG-uri, victime civile în ultimele săptămâni.

Tal al-Chayer este situat într-o zonă încă sub controlul jihadiştilor la graniţa cu Irakul, la sud de oraşul Al-Hasakah, unde o alianţă arabo-kurdă sprijinită de coaliţia internaţională se confruntă de mai multe zile cu SI.

Săptămâna trecută, o lovitură aeriană a ucis 11 civili în aceeaşi zonă în timp ce raiduri similare au costat viaţa a 12 persoane săptămâna precedentă, tot în provincia Al-Hasakah, potrivit OSDO, care le-a atribuit "coaliţiei antijihadiste".

Coaliţia antijihadistă a declarat la 1 iunie că loviturile sale aeriene în Siria şi Irak au ucis "involuntar" 892 de civili în aproape patru ani.

OSDO, care se bazează pe o vastă reţea de surse din teren, afirmă că este capabil să identifice un avion care efectuează un raid pe baza tipului de aparat, zonei vizate, rutei de zbor şi armelor folosite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.