Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou raid aerian sângeros în Siria 21 de civili au fost ucişi

rt
rusia siria

Raiduri aeriene ruse au ucis în noaptea de marţi spre miercuri cel puţin 21 de civili, dintre care nouă copii, într-o localitate din estul Siriei, aflată încă în mâinile grupării Stat Islamic (SI), a anunţat organizaţia non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP. 'Civili au murit în aceste lovituri care au atins clădiri rezidenţiale în localitatea Al-Jerzi din provincia Deir Ezzor', unde SI nu deţine controlul decât asupra câtorva localităţi, a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, conform Agerpres.

Raidurile întreprinse atât de avioane militare ruse cât şi de aparate ale coaliţiei internaţionale condusă de Washington au provocat adesea bilanţuri grele de victime în rândul civililor în timpul operaţiunilor lor împotriva SI, susţine acest ONG, care dispune de o vastă reţea de corespondenţi pe teritoriul Siriei.

Localitatea al-Jerzi se situează la est de fluviul Eufrat, care taie provincia petrolieră în două. Altădată unul dintre principalele fiefuri ale SI în Siria, această provincie este vizată din vară de două ofensive distincte: una condusă de Forţele Democrate Siriene (FDS), dominate de kurzi şi susţinute de Washington, şi alta de armata siriană, susţinută de Rusia.

Moscova, aliată fidelă a regimului de la Damasc, a anunţat cu toate acestea luni că aviaţia sa a efectuat zeci de misiuni de susţinere a miliţiilor kurde din FDS în estul Siriei, afirmând că regiunea va fi eliberată în curând din mâinile jihadiştilor. Nu este clar dacă loviturile asupra al-Jezri au fost pentru susţinerea armatei siriene sau a FDS. Acestea din urmă operează la est de fluviu, iar armata siriană la vest.

Duminică, principala miliţie kurdă din Siria a anunţat sfârşitul bătăliei sale împotriva SI în provincia Deir Ezzor, dând asigurări că i-a alungat pe jihadişti din zona de operaţiuni. Potrivit OSDO, SI mai deţine controlul asupra 8% din teritoriul provinciei, comparativ cu aproape întreg teritoriul acum câteva luni. La trei ani după ce a cucerit vaste teritorii în Siria şi Irak, SI a văzut 'califatul' său prăbuşindu-se în urma numeroaselor ofensive ce îl vizau în cele două ţări vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.