Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou raid masiv al aviației israeliene în Gaza. Importante obiective ale Hamas au fost distruse

gaza

Aviaţia israeliană a lovit zece obiective ale Hamas ca ripostă la tirurile de rachete asupra teritoriului israelian plecate dinspre Fâşia Gaza unde mişcarea islamistă palestiniană deţine controlul, a anunţat armata duminică, citată de AFP preluat de agerpres.

"Avioane de luptă au lovit zece situri teroriste în trei complexe militare aparţinând mişcării teroriste Hamas, în Fâşia Gaza", a declarat armata israeliană într-un comunicat.

"Printre aceste obiective figurau două situri de fabricare şi stocare a muniţiei aparţinând Hamas şi un complex militar", a adăugat armata.

Loviturile aeriene au constituit o replică la tiruri cu rachete asupra Israelului, precum şi la "diverse activităţi teroriste aprobate şi desfăşurate de Hamas în cursul weekendului", potrivit comunicatului militar israelian.

Surse palestiniene nu au anunţat victime omeneşti după aceste raiduri aeriene.

Sâmbătă seară, două rachete au fost trase din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului, unde sirenele de alertă au fost declanşate pentru ca locuitorii să intre în adăposturi.

Domul de Fier, sistemul israelian de apărare antirachetă, a interceptat una din rachete, iar a doua nu şi-a atins ţinta şi aparent a căzut în interiorul Fâşiei Gaza, potrivit armatei.

Alte două rachete au fost trase în direcţia Israelului puţin mai târziu, în primele ore ale zilei de duminică, şi amândouă au fost interceptate, a făcut cunoscut armata.

Niciuna dintre grupările armate prezente în Fâşia Gaza nu a revendicat, deocamdată, responsabilitatea pentru aceste tiruri cu rachete.

Ultimele schimburi de focuri au avut loc după funeraliile organizate sâmbătă ale unei tinere palestiniene ucise de gloanţe cu o zi înainte de soldaţi israelieni în apropierea de frontiera dintre Fâşia Gaza şi teritoriul israelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.