Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal cu dopata Şarapova în prim plan: Controalele antidoping, interzise la Stuttgart

hepta
Maria Sarapova

Numele Mariei Sharapova a apărut într-un nou scandal care are legătură cu dopajul. Agenția Antidoping din Germania (NADA) a acuzat Federația Internațională de Tenis (ITF) că i-a împiedicat angajații să le testeze pe jucătoarele de tenis care au participat la turneul de la Stuttgart. La competiția amintită a fost consemnată revenirea rusoaicei în circuit, după suspendarea de 15 luni primită după ce a fost depistată pozitiv la meldonium, conform libertatea.ro.

NADA pretinde că și-a trimis agenții la Stuttgart după ce a aflat că Federația Internațională de Tenis (ITF) nu prevăzuse nici un control antidoping la respectiva competiție. Numai că angajații antidopingului german ar fi fost împiedicați să-și facă treaba de către reprezentanții ITF. Aceștia au invocat regulamentul Agenției Mondiale Antidoping (WADA), care prevede că eventualele controale antidoping trebuie anunțate cu cel puțin 35 de zile înainte.

“Dacă am fi testat-o pe Maria Sharapova la Stuttgart, iar rezultatul ar fi fost negativ, am fi putut spune că este din nou integrată într-un sistem antidopaj”, a declarat Lars Mortsiefer, unul dintre conducătorii NADA, pentru Bild. Publicația germană susține că nu a reușit să obțină o reacție din partea ITF. La Stuttgart, Maria Sharapova a ajuns până în semifinale.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.