Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL între PNL şi USR, în prima zi de campanie: Totul a pornit de la afişele electorale

afis pnl

După scandalul "pliantelor otrăvite" de la Cluj, un nou scandal a izbucnit între PNL şi USR. Deputatul USR Cătălin Drulă acuză PNL că încalcă legea prin faptul că nu ar fi trecut mai multe date pe afişe. Mai mulţi liberali i-au reproşat rapid că prezintă informaţii false. Drulă a actualizat ulterior mesajul, păstrând însă acuzaţia că PNL lipeşte mai multe afişe decât permite legea pe un panou.

CITEȘTE ȘI: Exerciţiul simplu care ajută circulaţia sângelui şi te scapă de varice

"Colegii de la PNL au uitat să tipărească pe afișele electorale din toată ţara mențiunile obligatorii conform legii 334/2006 art. 36 alin. (3): tirajul, tipografia, cod mandatar financiar.

Sper să nu îi reclame PSD sau altcineva la AEP pentru că consecințele sunt destul de serioase:

- amenda contravențională de la 10.000 la 25.000 de lei cf art. 52 alin. (1)

- sancțiune complementară cf. art. 53 alin. (1) de confiscare a unei sume echivalente cu cât au costat toate afișele ilegale", scrie Drulă pe Facebook.

După ce i s-a atras atenţia că datele sunt prezente pe afişe, Drulă a actualizat mesajul: "Se pare că seriile sunt totuși trecute foarte mici pe o laterală a afișului. Pe de altă parte, prevederea clară legală privind amplasarea unui singur afiș per panou e încălcată cvasi-general de colegi (chiar și în poza atașată se văd mai multe afișe). Chiar și primarul Tg.-Jiului s-a filmat azi-noapte lipind mai multe afișe. Legea spune clar: "Pe un panou electoral fiecare partid politic [...] poate aplica un singur afiș electoral." De ce o fi așa de greu de respectat?"

CITEȘTE ȘI: Cercetătorilor nu le-a venit să creadă: Efectul combinaţiei dintre ciocolată şi vin roşu asupra celulelor

Printre cei care l-au luat la rost pe Cătălin Drulă s-au numărat deputatul PNL Pavel Popescu, deputata Mara Mareş, preşedintele Tineretului Naţional Liberal, avocatul Cristian Băcanu şi Claudia Benchescu, soţia deputatului PNL Mihai Voicu.

"Data viitoare cand ajungi in judet, promit ca iti fac cunostinta cu dl doctor Muntean, unul dintre cei mai buni oftalmologi din tara. Am discutat cu el, consulta si copii. Sarbatori cu pace!", a scris Pavel Popescu.

"Dacă nu ar fi PNL-ul, ați ajunge la 5%. Vă hrăniți prin lupta cu PNL. Lupta cu PSD a trecut pe plan secund. Substanța, conținut, decență...toate spre zero! Codul este acoperit de celălat afiș. Cu toate frustrările voastre, noi tot câștigam alegerile! Stay tuned și mai povestim in 27 mai! Sărbători cu lumină!", a scris şi Mara Mareş.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.