Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal între Rusia şi Turcia: Răspuns dur de la Ankara

rusia turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat vineri drept 'rizibile' acuzaţiile formulate cu o zi în urmă de către Moscova privind un plan de intervenţie militară turcă în Siria, denunţând în schimb 'invazia' condusă de Rusia în această ţară, relatează AFP. "Mă face să râd declaraţia Rusiei (....) În prezent, mai degrabă Rusia este cea angajată într-o invazie în Siria", a declarat presei, în Senegal, Ergodan, citat de agenţia de ştiri proguvernamentală Anadolu, făcând referire la sprijinul militar oferit de Moscova trupelor regimului de la Damasc.

Armata rusă a transmis joi că are 'motive serioase' să creadă că Turcia ar pregăti o 'intervenţie militară' în Siria vecină. Armata rusă "observă un număr tot mai mare de semne privind existenţa unor pregătiri secrete ale forţelor armate turce pentru a desfăşura operaţiuni pe teritoriul sirian", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konacenkov. Forţele ruse intervin de la sfârşitul lunii septembrie în sprijinul trupelor fidele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, executând în special bombardamente aeriene masive împotriva grupurilor rebele. Erdogan , susţinător al plecării de la putere a lui Assad, a somat vineri Moscova "să dea socoteală pentru oamenii ucişi în interiorul frontierelor Siriei". Turcia, membră a NATO, şi Rusia traversează o gravă criză diplomatică de când aviaţia turcă a doborât în noiembrie un bombardier rus acuzat că a încălcat spaţiul său aerian la frontiera cu Siria.

Armata siriană a lansat luni cu sprijinul Rusiei o ofensivă în provincia Alep (nord) care a determinat zeci de mii de civili să îşi părăsească locuinţele. Potrivit Ankarei şi unei organizaţii nonguvernamentale, o parte dintre ei sunt masaţi în apropiere de frontiera turcă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.