Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL pe carantinare: edilul din Petroșani ACUZĂ derogări pentru patru localități

carantina

Primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susține că propunerea de instituire a carantinei zonale aparține autorităților sanitare județene, dar că el nu este de acord cu aceasta, cu atât mai mult cu cât „pentru alte localități s-au făcut derogări”.

Primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a făcut luni precizări cu privire la instituirea carantinei zonale. Acesta susține că o astfel de propunere, făcută de autoritățile sanitare județene, nu a fost încă adoptată, conform Mediafax.

Citește și: Pagina lui Dominic Fritz, LUATĂ CU ASALT de timișorenii nemulțumiți de prelungirea carantinei

 

„Municipiul Petroșani nu este deocamdată în carantină. Există o propunere în acest sens, a autorităților sanitare județene, dar care nu a fost deocamdată adoptată oficial. Precizez că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidență analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, la nivel județean, și ulterior este aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României”, a scris pe Facebook primarul din Petroșani.

Acesta a anunțat că se opune acestei propuneri.

„Ca primar al municipiului Petroșani nu sunt de acord cu această posibilă măsăură a carantinării localității, generată de incidența de peste 6 cazuri la mia de locuitori, mai ales că pentru alte localități din țară s-au făcut derogări până la o rată de infectare de peste 7 la mie, dar, conform legii, primăria nu are competențe în acest sens și nici nu am fost consultați cu privire la propunerea de carantinare a localității”, a mai scris edilul pe rețeaua de socializare.

Acesta i-a rugat pe locuitori să fie responsabili în continuare, să respecte normele de protecție sanitară și, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respecte cu strictețe prevederile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.