Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal zguduie sportul românesc: echipa națională joacă sub stema Transilvaniei

Facebook.com
România Hochei u13

Canada găzduiește în aceste zile un turneu internațional de hochei unde participă și naționala Românei U13. Cu toate că jucătorii reprezintă România echipamentul nu are stema țării: pe tricourile celor mici este imprimată stema Transilvaniei, informează Digisport.ro.

Citește și: Protest EXTREM la Ministerul Justiției - Instituția condusă de Tudorel Toader, 'bombardată' cu ouă de un protestatar #rezist

Naționala U13 a României participă la cea mai prestigioasă competiție de copii din lume, turneul "Pee-Wee" din Quebec, Canada. România este prezentă în premieră la acest turneu, deplasarea fiind sponsorizată de Fundația Țiriac și clubul Corona Brașov, informează Dan Tănasă. Deși reprezintă România, tinerii hocheiști joacă în tricouri cu stema Transilvaniei. În acest sens, Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei și Emilian Cernica, președintele clubului Corona Brașov au oferit reacții pe marginea acestui subiect, pentru ProSport.

Deși pe site-ul competiției este menționat clar numele României, Alexandru Hălăucă spune că echipa de la Quebec nu este trimisă de federație, iar luni, va reveni cu un punct de vedere oficial: "Nu este reprezentativa României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Mâine sunt în Bucureşti, am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam... Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu", a declarat președintele Federației pentru ProSport.

Citește și: SURPRIZĂ! Ce afacere dețin nașii Olguței Vasilescu - LOVITURA dată de aceștia

Corona Brașov nu are nicio implicare în acest caz, potrivit Emilian Cernica, președintele Corona: "Într-adevăr, dacă sunt prezentaţi drept România şi joacă pe piept cu stema Transilvaniei, nu prea e în regulă. Dar noi n-avem nicio implicare. Nici financiară, nici de altfel", a declarat Emilian Cernica, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.