Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou test cu rachete al Phenianului, criticat de premierul Japoniei

The Japan Times
Shinzo Abe

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţa un nou proiectil, conform informaţiilor furnizate de armata sud-coreeană şi de garda de coastă japoneză, la o zi după

ce Phenianul anunţase pentru sfârşitul săptămânii organizarea de negocieri la nivelul grupurilor de lucru cu SUA, informează Reuters potrivit Agerpres

Statul major sud-coreean a informat că un proiectil neidentificat a fost lansat spre Marea Japoniei, din apropierea localităţii nord-coreene Wonsan situată în provincia Kangwon din sud-estul ţării. Garda de Coastă a Japoniei a anunţat, într-un comunicat, despre lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi o rachetă şi a avertizat navele să acorde atenţie informaţiilor ce vor fi difuzate ulterior pe această temă şi să nu se apropie de resturile ce plutesc.

Aceasta este cea de-a 9-a lansare realizată de regimul de la Phenian după cea mai recentă întrevedere dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în iunie, în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei.

Premierul Japoniei a condamnat puternic miercuri cea mai recentă lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord, afirmând că reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU.

Abe a comunicat reporterilor că Phenianul a lansat două rachete balistice în dimineaţa zilei de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.