Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou trend. De ce îşi pun oamenii unt în cafea

cafea unt

Ca să schimbi gustul specific al cafelei pui zahăr, lapte sau frişcă. A apărut o nouă tendinţă în ceea ce priveşte servirea unei ceşti de cafea. O combinaţie care s-a bucurat de mare succes în SUA este cafeaua cu unt şi ulei de palmier sau de cocos.

Dave Asprey, inventatorul acestei reţete a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglont). Cafeaua combinată cu unt şi cu ulei de palmier sau de cocos promite să îţi asigure energia de care ai nevoie pentru a face faţă unei zile încărcate. În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Untul, ulei de cocos şi de palmier sunt uşor absorbite de organism. Untul neutralizează pofta de mâncare şi îi furnizează creierului nutrimentele necesare pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Dave Asprey  spune că ideal este să folosesti cafea bio, proaspăt macinată şi unt natural, provenit de la animale hrănite cu iarbă. Acesta menţionează că această conbinaţie de ingredinete va oferi un gust mult mai bun decât orice caffe-latte pe care l-aţi băut vreodată.

Mai jos puteţi citi reţeta pentru a vă prepara chiar la voi acasă o cafea cu unt.

Ingrediente:

● 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;

● 15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;

● 500 de mililitri de cafea deja preparata;

●sirop de agave sau zahăr.

Modul de preparare:

Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier şi cafeaua deja preparată. Acestea se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană şi se îndulceşte după gust cu zahăr sau sirop de agave.

“Am descoperit puterea pe care ti-o da untul la 5486 metri inaltime, in Tibet. Am ajuns in casa unui localnic de la o temperatura de -23 grade Celsius si am fost intampinat cu un ceai cu unt. M-am intrebat de ce si am inceput sa fac cercetari”, povesteste el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.