Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou videoclip al CIA se adresează rușilor dezamăgiți de elita de la Moscova. Metoda funcționează (VIDEO)

Shutterstock
CIA

CIA a publicat luni un alt videoclip în care face apel la rușii dezamăgiți de liderii țării, oferindu-le o modalitate de a transmite secrete agenției americane de spionaj.

Intitulat "De ce am contactat CIA: patria", videoclipul în limba rusă, postat pe Telegram și pe alte platforme de socializare, încearcă să se conecteze cu sentimentul de patriotism al rușilor și cu discrepanța dintre sacrificiile soldaților pe câmpul de luptă și viața confortabilă a elitelor țării.

CIA a postat două videoclipuri similare anul trecut pe rețelele de socializare.

Metoda funcționează

"Observăm mai multe contacte din partea rușilor ca urmare a acestor videoclipuri", a declarat un purtător de cuvânt al CIA. "Dacă nu ar fi funcționat, nu am fi fost la videoclipul numărul trei".

Videoclipurile lansate anul trecut au atras 2,1 milioane de vizualizări, a precizat purtătorul de cuvânt.

Directorul CIA, William Burns, a descris tulburările provocate de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, ca fiind "o oportunitate unică într-o generație" pentru agenție de a recruta spioni ruși.

Cel mai recent videoclip foarte bine produs, însoțit de o muzică emoționantă, prezintă un narator anonim care contemplă împlinirea vârstei de 35 de ani, moștenirea tatălui său, care a servit ca parașutist rus, și dacă are "curajul de a se opune acestei trădări".

Apelul paradoxal la sentimentul de patriotism al rușilor

"Tatăl meu era un om practic, credea în Rusia. Vorbea despre cosmonauți și despre realizări științifice pe care întreaga lume le admira", spune naratorul în videoclipul de trei minute.

Naratorul continuă spunând că s-a alăturat serviciului de informații al armatei, GRU, pentru a-și servi țara. "Dar mi-am dat seama rapid că adevăratul inamic se află în interior", spune el.

"Liderii noștri vând țara pentru palate și iahturi, în timp ce soldații noștri mestecă cartofi stricați și trag cu arme vechi", spune el. "Oamenii noștri sunt forțați să dea mită doar pentru a găsi un loc de muncă. Dar elitele cu ceasuri incredibil de scumpe pierd timpul cu corupția și nepotismul și îmi mănâncă țara de vie din interior."

La sfârșitul videoclipului, naratorul decide că va onora exemplul tatălui său și va construi un viitor pentru fiul său, contactând CIA în secret pe telefonul său mobil. "Dorința mea este de a salva Rusia. Voi fi scânteia adevărului de dragul fiului meu", spune el.

Videoclipul apare în contextul în care războiul din Ucraina se află într-un impas, ambele părți nereușind să obțină un progres major în luptele din ultimul an și în condițiile în care sprijinul politic în Congres pentru continuarea ajutorului militar american pentru Ucraina este tot mai slab.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.