Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 12 focare de coronavirus sunt active în judeţul Buzău, cele mai mari fiind în azilurile de bătrâni şi în centrele de îngrijire socială

coronavirus COVID 19

Un număr de 12 focare de coronavirus sunt active în judeţul Buzău, cele mai mari fiind în azilurile de bătrâni şi în centrele de îngrijire socială, anunță news.ro.

Potrivit unei informări transmise de Prefectura Buzău, cel mai mare focar de coronavirus se regăseşte la acest moment la Căminul pentru persoane vârstnice din Râmnicu Sărat, unde sunt 55 de cazuri, atât bătrâni, cât şi personal de îngrijire.

Alte patru focare mari de COVID-19 sunt în aziluri din localităţile Costeşti - unde sunt 34 de confirmări, Tisău - cu 36 de cazuri, din municipiul Buzău - 44 de bătrâni şi angajaţi pozitivi, dar şi la un azil din Aldeni, comuna Cernăteşti, unde sunt 16 bolnavi.

De asemenea, la Spitalul Judeţean de Buzău, în secţia ATI, sunt 15 cadre medicale cu COVID-19, la un notar din municipiu sunt 3 angajaţi pozitivi, iar la două societăţi din oraş sunt de asemenea 15 muncitori confirmaţi cu COVID-19.

Citește și: Poliția, reacție de ultimă oră: Ce se întâmplă cu fetele care au lovit și batjocorit o altă adolescentă – Amenzi aplicate părinților

Focare de coronavirus active la Buzău mai sunt la Spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secţia exterioară Pătârlagele, unde sunt 20 de persoane confirmate pozitiv, la Oficiul Judeţean de Zootehnie Buzău, cu 4 persoane confirmate pozitiv, la Societatea de distribuţie a energiei electrice Muntenia Nord - Departament Construcţii Energetice Buzău - 5 persoane confirmate pozitiv.

”În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii Coronavirusului. Suplimentar, în cazul focarului de la centrul pentru bătrâni din Râmnicu Sărat s-au dispus următoarele măsuri: evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantina contacţilor/ izolarea pacienţilor. În cazul focarului de la Oficiul Judeţean de Zootehnice Buzău s-a dispus suspendarea temporară a activităţii”, a transmis, luni, Prefectura Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.