Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 15 minori trimiși la cerșit au fost preluaţi de Protecţia Copilului din Bistrița

cersit

Un număr de 15 minori pe care părinţii sau tutorii i-au trimis la cerşit pe raza municipiului Bistriţa, în ultimele aproximativ trei luni, au fost preluaţi de Protecţia Copilului, potrivit datelor comunicate vineri, într-o conferinţă de presă, de către primarul Ioan Turc, conform agerpres.

Începând cu data de 23 aprilie, când Poliţia Locală a revenit în subordinea primăriei, pe raza municipiului au fost identificate 91 de persoane adulte care practicau cerşetoria, dintre care 52 erau femei, şi 61 de minori.

Dintre aceştia, 65 au fost amendaţi, alţi 26 au primit avertismente, o persoană a fost internată la Psihiatrie, iar pentru 15 minori s-a luat decizia ca ei să ajungă în grija statului, în urma anchetelor sociale.

"Dintre minorii identificaţi, 15 au fost preluaţi în regim de urgenţă de către DGASPC Bistriţa-Năsăud, cu suspendarea exercitării drepturilor părinteşti pentru cei care îi trimiteau la cerşit. Am anunţat foarte limpede, foarte clar, încă din campania electorală, faptul că nu voi tolera practicarea cerşetoriei în oraş şi, chiar dacă unele măsuri sunt dure, cum ar fi suspendarea drepturilor părinteşti sau decăderea din drepturile părinteşti, nu este nimic mai trist pe lumea asta decât să vezi copii exploataţi într-o asemenea măsură, copii cărora practic le este deformată personalitatea şi sunt făcuţi din oameni neoameni de către proprii părinţi. Este mult mai bine pentru ei să fie instituţionalizaţi, să primească educaţie şi, chiar dacă în sistemul instituţionalizat afecţiunea nu dă pe dinafară, e limpede că de afecţiune nu au parte nici din partea părinţilor", a declarat primarul Bistriţei.

Ioan Turc a adăugat că prevenirea şi combaterea cerşetoriei rămân o prioritate a mandatului său de primar, pe care l-a început în toamna anului trecut, şi a apreciat că fenomenul deja s-a redus, ca urmare a măsurilor luate.

Edilul a anunţat şi o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea combaterii cerşetoriei, prin mesaje care vor fi afişate în oraş în locuri frecventate de obicei de către cerşetori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.