Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 325 de bătrâni singuri din Miercurea-Ciuc vor primi pachete de Crăciun donate de elevi şi părinţi

Pinterest
batrani pensionari populatie

Un număr de 325 de bătrâni singuri din Miercurea-Ciuc vor primi pachete de Crăciun, care au fost donate în cadrul unei colecte organizată de Primărie, în parteneriat cu Asociaţia de Întrajutoare Caritas Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez şi la care au participat părinţi şi elevi de la şapte şcoli gimnaziale din oraş.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat marţi, într-un live pe Facebook, că s-a încheiat campania de donare, iar ajutoarele trimise urmează să fie sortate şi apoi distribuite.

Părinţii elevilor de la şcolile gimnaziale din Miercurea-Ciuc au fost rugaţi, la sfârşitul lunii noiembrie, să pregătească alimente neperisabile pentru bătrânii singuri din oraş, iar copiii au fost îndemnaţi să realizeze un desen sau o mică decoraţiune şi să transmită câteva gânduri bunicilor care nu au pe nimeni alături de sărbători.

În cadrul colectei s-au adunat 35 de lăzi mari, 75 de cutii de diferite dimensiuni şi 374 de sacoşe cu alimente neperisabile, însoţite de desene cu mesaje de Căciun, care vor ajunge la cei 325 de bătrâni singuri înregistraţi de Direcţia Socială, potrivit Agerpres.

"Suntem bucuroşi pentru că, în trei săptămâni, comunitatea din oraş s-a strâns în jurul unei idei importante: să sprijinim acei vârstnici care sunt singuri, care nu au rude în apropierea lor, care nu au rude din cauză că au plecat departe sau chiar nu trăiesc şi e nevoie să ajutăm, pentru că e o perioadă complicată. Şi este perioada Adventului, aşteptăm venirea Mântuitorului şi atunci este un cadou foarte frumos din partea noastră, a familiilor care avem copii mici, pentru acei bătrâni, vârstnici, care au nevoie de noi în această perioadă", a declarat primarul Korodi Attila.

În zilele următoare, angajaţii primăriei, împreună cu cei ai Caritas Alba Iulia şi Serviciului de Ajutor Maltez, vor sorta donaţiile şi le vor oferi persoanelor vârstnice.

Primăria a mai anunţat că firma care deţine fabrica de bere din oraş a aflat de colectă şi a decis să dubleze cantitatea de alimente neperisabile donate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.