Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 60 de persoane în carantină instituţionalizată iar alte 21 de persoane ieșit din carantina, în județul Giurgiu

Emergency Public Health
carantina

Un număr de 60 de persoane se află în carantină instituţionalizată în judeţul Giurgiu, iar 21 de persoane au primit aprobarea de a părăsi spaţiile de carantină din municipiu, la încheierea perioadei obligatorii de carantinare, fără să aibă probleme de sănătate, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Giurgiu, notează Agerpres.

"La nivelul judeţului Giurgiu, la data de 24 martie 2020, se află în carantină instituţionalizată un număr de 60 de persoane, în cursul acestei zile, 21 de persoane au primit aprobarea de a părăsi spaţiile de carantinare din municipiul Giurgiu, la încheierea perioadei obligatorii de carantinare, fără să aibă probleme de sănătate, toate testele pentru coronavirus au ieşit negative. Totodată, în autoizolare la domiciliu se află 1.038 de persoane, starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică", se arată în comunicatul de presă.

În ultimele 24 de ore, 20 de persoane din judeţul Giurgiu au primit aprobarea de a ieşi din regimul de autoizolare.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni sunt la datorie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse şi efectuează formalităţile de frontieră pentru persoane şi mijloace de transport. Ulterior efectuării controlului specific, persoanele care provin sau au tranzitat state ori zone de risc sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi Poliţiei de Frontieră verifică respectarea tuturor măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19. 

Activităţile de verificare a respectării autoizolării la domiciliu sunt executate de 164 de poliţişti, 45 de jandarmi şi 15 poliţişti locali.

Aceştia au verificat un număr de 1.217 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, 69 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă, au legitimat 264 de persoane şi verificat 161 de autoturisme în intervalul orar 22,00 - 06,00, fiind aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 217.350 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.