Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial al CIO susţine că spectatorii nu sunt indispensabili pentru JO de la Tokyo

jocuri olimpice

Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a opinat că spectatorii nu sunt esenţiali pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru această vară din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Deşi mai sunt şase luni până la debutul Jocurilor de la Tokyo (23 iulie), organizatorii vor lua o decizie privind accesul spectatorilor în arenele olimpice spre sfârşitul lunii februarie sau în luna martie.

Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping, a declarat într-un interviu pentru agenţia Kyodo că ''întrebarea este, ei sunt indispensabili sau ar fi frumos să îi avem? E frumos să ai spectatori. Dar ei nu sunt indispensabili''.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

În pofida creşterii numărului de cazuri COVID-19, care au dus la instaurarea stării de urgenţă, autorităţile japoneze rămân ferme pe poziţie în privinţa desfăşurării Jocurilor Olimpice în această vară.

Pound, cel mai vechi membru al CIO în activitate, şi-a reafirmat speranţa că desfăşurarea Jocurilor va fi posibilă într-o anumită măsură: ''Nimeni nu poate garanta (că Olimpiada va merge înainte conform planificării). Dar, cred că există o foarte, foarte bună şansă ca ei să reuşească şi o vor face''.

Toshiro Muto, directorul general al Comitetului de organizare, a evocat în urmă cu o zi de asemenea posibilitatea derulării întrecerilor olimpice fără spectatori, în condiţiile în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, inclusiv în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.