Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial al SUA dezvăluie informații de ultimă oră despre posibilitatea Rusiei de a utiliza arme nucleare pe frontul din Ucraina

media.istockphoto.com
nucleare

Avril Haines, directorul Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA, consideră că este "improbabil" ca Moscova să utilizeze arme nucleare în conflictul din Ucraina, dar agenţiile secrete americane sunt preocupate de provocările Chinei şi Rusiei la adresa ordinii internaţionale, informează Rador.

"Este foarte improbabil" ca Rusia să recurgă la folosirea armelor nucleare. "Aceasta este evaluarea noastră actuală", a declarat Avril Haines, directorul Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA, în cursul audierii în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA, potrivit agenţiei Reuters.

Avril Haines nu a oferit detalii despre evaluările agenţiilor de informaţii din SUA privind intenţiile Administraţiei de la Moscova. Preşedintele Vladimir Putin a anunţat în februarie suspendarea participării Rusiei la Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), semnat cu Statele Unite. Washingtonul a anunţat în mai multe rânduri că urmăreşte activităţile Moscovei, deşi nu au fost observate indicii privind intenţia utilizării armelor nucleare, în pofida ameninţărilor oficialilor ruşi referitor la recurgerea la toate capabilităţile pentru apărarea integrităţii naţionale.

Statele Unite sunt preocupate de tentativele Chinei şi Rusiei de contestare a ordinii internaţionale

Scott Berrier, directorul Agenţiei de Informaţii Militare din SUA (DIA), a afirmat, în cursul audierii în Senat, că Statele Unite sunt preocupate de tentativele Chinei şi Rusiei de contestare a ordinii internaţionale. "China şi Rusia încearcă să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli", a afirmat Scott Berrier, potrivit agenţiei DPA.

Scott Berrier a denunţat "activităţile militare unilaterale" ale Chinei în zona Indo-Pacifică, testele balistice nord-coreene şi "activităţile iraniene împotriva capabilităţilor americane din Orientul Mijlociu".

"Regimurile autoritariste generează riscuri. Eu sunt foarte îngrijorat de ameninţările generate de China, Rusia, Coreea de Nord şi Iran, precum şi de către organizaţiile extremiste violente", a subliniat Scott Berrier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.