Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial avertizează că 2024 este anul în care Ucraina ar putea pierde războiul

Facebook
ucraina razboi

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”.

Generalul (r) Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în prezent Comanda Strategică) a declarat pentru BBC că există „un risc serios” ca Ucraina să piardă războiul din acest an.

Motivul, spune el, este „pentru că Ucraina poate ajunge să simtă că nu poate câștiga”. „Și când se ajunge la acel punct, de ce vor mai vrea oamenii să lupte și să moară, doar pentru a apăra neapărat?”.

Ucraina nu este încă în acel moment. Dar forțele sale sunt extrem de scăzute în ceea ce privește muniția, trupele și apărarea antiaeriană. Mult-anunțata contraofensivă de anul trecut nu a reușit să-i alunge pe ruși de pe terenul pe care l-au capturat, iar acum Moscova se pregătește pentru o ofensivă de vară.

Cum va arăta Ucraina și care sunt obiectivele sale strategice probabile

„Forma ofensivei ruse care va veni este destul de clară”, spune generalul Barrons. „Vedem că Rusia este învingătoare în prima linie, folosind un avantaj de cinci la unu în artilerie, muniție și un surplus de oameni întăriți prin folosirea de arme noi”.

Acestea includ bomba de alunecare FAB, o „bombă mută” din epoca sovietică adaptată, echipată cu aripioare, ghidaj GPS și 1.500 kg de exploziv puternic, care face ravagii apărării ucrainene.

„La un moment dat în această vară”, spune generalul Barrons, „ne așteptăm să vedem o ofensivă rusă majoră, cu intenția de a face mai mult decât să avanseze cu mici câștiguri pentru a încerca, probabil, să depășească liniile ucrainene”.

„Și dacă se întâmplă acest lucru, am risca ca forțele ruse să pătrundă și apoi să exploateze zone din Ucraina unde forțele armate ucrainene nu le pot opri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.