Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial din Afrin le cere celor din capitala Siriei să intervină contra aviaţiei turce

ANADOLU Agency
Turcia Sirian Afrin

Regimul de la Damasc trebuie să intervină pentru a împiedica aviaţia turcă să survoleze districtul Afrin, din nordul Siriei, a afirmat joi, pentru AFP, un responsabil al acestei enclave controlate de kurzi şi bombardată de şase zile de Ankara. "Statul sirian (...), cu toate mijloacele de care dispune, ar trebui să facă faţă acestei agresiuni şi să declare că nu va permite avioanelor turce să survoleze spaţiul aerian sirian", a arătat Othmane al-Cheikh Issa, copreşedinte al Consiliului executiv al districtului Afrin, conform Agerpres.

Intitulată "Ramura de măslin", ofensiva, lansată sâmbătă de armata turcă şi efectuată cu rebelii sirieni pro-Ankara, vizează dislocarea miliţiei kurde siriene "Unităţile de apărare a poporului (YPG)" din regiunea Afrin, de la graniţa cu Turcia.

Districtul Afrin este unul din cele trei care compun "regiunea federală", administraţie semiautonomă proclamată în 2016 de kurzii sirieni în teritoriile pe care le controlează.

"Noi considerăm Afrin ca inseparabil de teritoriul sirian. Orice atac asupra Afrin este un atac împotriva tuturor locuitorilor regiunii şi contra suveranităţii statului sirian", a declarat Othmane al-Cheikh Issa.

"De aceea, noi chemăm statul sirian să iasă din tăcere" şi să facă faţă "acestei agresiuni nemiloase", a adăugat acesta.

Duminică, preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a condamnat ofensiva turcă, iar viceministrul Afacerilor Externe, Fayçal Moqdad, a avertizat că Siria ar putea doborî avioanele de luptă ale Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.