Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un om de afaceri din Botoșani contestă la Tribunal închidere restaurantelor şi cafenelelor

medpagetoday.com
justitie masca

Un om de afaceri din municipiul Botoşani a acţionat în instanţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), cerând anularea prevederilor referitoare la interzicea activităţilor din industria HoReCa, relatează Agerpres.

Răzvan Baltă, care deţine un pub în centrul municipiului reşedinţă, a deschis, marţi, o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care solicită anularea parţială a Hotărârii 100/7 noiembrie 2020 a CJSU şi suspendarea aplicării unor prevederi ale acesteia până la soluţionarea cauzei. El a cerut judecătorilor anularea prevederii potrivit căreia "activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 locuitori".

Acţiunea în instanţă a fost declanşată după ce restaurantele şi cafenelele din Botoşani au fost închise, după ce indicele de infectare cu COVID-19 la nivelul municipiului a depăşit 3/1.000.

"Vreau să arăt prin această acţiune că unele prevederi ale hotărârii CJSU sunt ilegale. De asemenea, vreau să atrag atenţia asupra situaţiei în care se află industria HoReCa din România, care nu mai funcţionează de opt luni. Din aprilie nu s-a luat nicio măsură. Eu am chirii de plătit. Proprietarul îmi cere chiria şi nu ai cum să nu generezi pierderi din moment ce eşti închis", a afirmat Baltă.

El susţine că acţiunea în instanţă ar fi trebuit deschisă de la începutul pandemiei, însă a sperat că măsurile guvernamentale vor compensa pierderile.

"Trebuia deschisă de la început, dar am zis să nu negăm existenţa virusului, am sperat că se iau măsuri, dar măsurile au fost luate doar pentru unii. Unii nu au absolut nicio problemă. Sunt cozi la bănci. Marketurile sunt full, iar dincoace .... Doar HoReCa cară greutatea măsurilor. Eu asta vreau să demonstrez, că HoReCa nu doar că a fost găsit ţap ispăşitor, dar că toate măsurile care au fost luate nu sunt legale", a precizat omul de afaceri.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, care este şi preşedinte al CJSU, aşteaptă soluţia instanţei, refuzând să comenteze acţiunea deschisă proprietarului pub-ului.

Citește și: Haos în Armenia. Birourile fundațiilor lui Soroș au fost devastate. Omul de afaceri este acuzat că destabilizează Caucazul

"Probabil, instanţele care vor hotărî. Hotărârile instanţelor sunt literă de lege", a declarat Dan Nechifor.

În acelaşi dosar, un producător agricol din localitatea Corni a contestat măsura închiderii pieţelor agro-alimentare, luată în baza aceleiaşi hotărâri a CJSU Botoşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.