Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ONG cere redeschiderea dosarului de plagiat al lui Victor Ponta

ponta

Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară (GRAUR), un ONG specializat pe identificarea plagiatelor, a anunţat că a demarat campania „Şcoală fără plagiat, viitor fără corupţie”, cerând Universităţii Bucureşti redeschiderea cazului tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

"Pe data de 8 decembrie 2014, am notificat Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi să reconvoace comisiile de analiză a tezelor de doctorat susţinute de cetăţenii Victor Ponta şi Lucian Eva pentru a se pronunţa asupra modului în care îşi menţin punctul de vedere cu privire la acordarea titlurilor ştiinţifice în condiţiile în care pe pagina Indexului Operelor Plagiate în România, www.plagiate.ro, există dovezi că tezele menţionate sunt lucrări plagiate”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Profesorul universitar Dorin Isoc, de la Facultatea de Automatizări a Universităţii Tehnice din Cluj conduce Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară. Contactat de gândul, acesta a explicat cum ar putea Universitatea Bucureşti să redeschidă cauzul lui Victor Ponta şi cum ar putea acesta să-şi piardă titlul de doctor în drept penal internaţional.

În opinia profesorului Isoc, în 2012, teza lui Victor Ponta nu trebuia analizată şi declarată drept plagiat de către Comisia de Etică a Univerisităţii Bucureşti, ci de o comisie de doctorat. Doar respectând această procedură poate fi invalidat titlul de doctor în drept penal al lui Victor Ponta. Profesorul Isoc susţine că, în final, Ministerul Educaţiei ar putea să fie pus în situaţia de a anula titlul de doctor în drept pe care îl deţine Voctor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.