Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oraş din Orientul Îndepărtat Rus, învăluit de fumul emanat de incendiile de pădure

poluare masini

Fumul emanat de incendiile active în vastele întinderi împădurite din Rusia a învăluit oraşul Iakutsk din regiunea Iacuţia, în Orientul Îndepărtat Rus, locuitorii fiind nevoiţi să ţină uşile şi ferestrele închise, în pofida căldurii verii, şi să poarte măşti, transmite miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Incendiile au condus la declararea stării de urgenţă în şapte regiuni ale Rusiei, conform serviciului silvic naţional, care adună date satelitare referitoare la incendii.

Aproximativ 4.000 de persoane sunt implicate în lupta cu aceste incendii.

Zonele cele mai afectate sunt vasta regiune Iacuţia, numită şi Republica Saha, urmată de regiunile Habarovsk, Amur şi Krasnoiarsk.

Andrei Konopliov, adjunctul ministerului pentru ecologie şi silvicultură din Republica Saha, a declarat miercuri pentru Reuters TV că în regiunea sa erau active 111 incendii forestiere, acestea cuprinzând 1.800 de kilometri pătraţi.

Liubov Kolesova, locuitoare din Iakutsk, a declarat că, de obicei, ţine ferestrele deschise pentru a scăpa de aerul apăsător al verii. "Acum, însă, din cauza smogului, nu putem deschide geamurile, acasă sau în maşină. Doar cei cu aer condiţionat şi cu ventilatoare sunt cruţaţi. De fapt, astăzi este puţin mai bine pe stradă pentru că bate vântul. Dar când stai într-un loc sau acasă nu e deloc confortabil", a adăugat ea.

Rusia găzduieşte peste o cincime din pădurile lumii, cruciale pentru reglarea climei pe glob.

Pădurile sale boreale (taiga), de mesteacăn, pin, molid şi brad, reprezintă cea mai mare regiune forestieră din lume, acoperind o zonă de aproximativ patru ori mai mare decât India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.