Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oraş strategic din Siria se află sub controlul miliţiilor conduse de SUA

Oraşul sirian Manbij (nord) se află sub protecţia coaliţiei conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) după o creştere a 'ameninţărilor turce' împotriva oraşului, a anunţat o miliţie kurdă aliată care controlează oraşul, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Manbij a revenit în atenţie de când Turcia a declarat aceste oraş următoarea ţintă a campaniei pe care o duce cu rebelii sirieni în nordul Siriei pentru a îndepărta Statul Islamic şi combatanţii kurzi departe de graniţele sale.

Nouă oameni au murit după prăbuşirea unui elicopter în Japonia - FOTO

Consiliul militar din Manbij face parte din Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de SUA, o alianţă între miliţii dominată de Unităţile de apărare ale poporului kurd (YPG), grupare care este considerată de către Ankara o 'prelungire' a unei grupări kurde care duce o mişcare de insurgenţă în Turcia.

'Noi în Consiliul militar din Manbij confirmăm din nou că oraşul şi zonele sale rurale se află sub protecţia Consiliului militar din Manbij şi sub protecţia coaliţiei internaţionale', a anunţat Consiliul militar din oraşul sirian.

Guvernul turc a anunţat că YPG se află în continuare la Manbij, deşi miliţia kurdă YPG afirmă că s-a retras anul trecut după ce oraşul a fost capturat de la Statul Islamic într-un atac al SDF susţinut de coaliţia condusă de SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.