Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un panda uriaş de 21 de ani din Thailanda a murit la o grădină zoologică

https://www.digi-animalworld.tv/
urs panda

O femelă de panda în vârstă de 21 de ani a murit miercuri dimineaţă la grădina zoologică din oraşul thailandez Chiang Mai, a confirmat Centrul chinez de conservare şi cercetare pentru panda uriaş, relatează agenţia Xinhua.

Născută în septembrie 2001, femela de panda, pe nume Lin Hui, a fost mutată în anul 2003 din China în Thailanda, în cadrul unui program de cooperare şi cercetare desfăşurat în parteneriat de cele două ţări, şi de atunci a trăit la grădina zoologică din Chiang Mai, informează Agerpres.

Centrul a declarat că exemplarul de panda uriaş a intrat brusc în comă, în noaptea de marţi spre miercuri. După ce centrul a primit rapoarte referitoare la situaţia de la grădina zoologică au fost efectuate încercări de salvare a animalului. Din păcate, în pofida acestora, femela de panda a murit miercuri, în jurul orei locale 2:00.

Investigaţiile veterinare recente au constatat că exemplarul de panda uriaş prezenta o funcţie renală anormală şi hipertensiune.

Partea chineză urmează să trimită în Thailanda o echipă de experţi pentru a colabora cu specialişti thailandezi la stabilirea cauzei de morţii lui Lin Hui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.