Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parc ultramodern de 18.000 de metri pătrati va fi amenajat în Bucureşti

parc drumul taberei

Acum, când Capitala abia mai respiră sub asediul proiectelor imobiliare care ucid fără milă spaţiile verzi, un parc ultramodern este pe cale să răsară din mapele edililor.

Proiectul, demarat înca primăvară, prevede amenajarea unui nou parc pe Bulevardul Timişoara nr. 10, pe un teren de 18.000 de metri pătraţi.

Acesta face parte din programul local multianual de investiţii în scopul regenerării urbane, unul dintre principalele obiective de investitii pentru perioada 2018-2020.

Primăria sectorului 6 promite că, pe toată suprafaţa parcului, va fi instalat un sistem de irigaţii automat.

De asemenea, parcul va dispune de mobilier urban modern, vor fi instalate 120 de bănci pentru odihnă şi 120 de coşuri de gunoi. Copiii vor beneficia de un loc de joacă dotat cu 12 aparate şi de 2 terenuri de sport, iar adulţii vor avea atât un loc pentru fitness (6 aparate), cât şi 2 terenuri de sport.

Citește și: Primăria București spune că gazonul de pe Arena Naţională nu va fi schimbat, iar lucrările de întreţinere se realizează fără costuri suplimentare

Noul parc va beneficia, totodată, de un sistem de iluminat public modern şi de supraveghere video.

Tot mai mult spaţiu verde Sectorul 6 este al doilea sector ca mărime din Municipiul Bucureşti, având o suprafaţă de 37 kmp şi o populaţie de 389.814 locuitori (la 1 iulie 2017, potrivit datelor furnizate de INS). în Sectorul 6, există trei parcuri mari (Parcul Crângaşi, Parcul Drumul Taberei şi Parcul Marin Preda) şi o grădină (Grădina Botanică), fiind unul dintre sectoarele Capitalei în care suprafaţa parcurilor şi a grădinilor a crescut în ultimii 14 ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.