Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parteneriat cu poliţia română destinat prevenirii traficului de persoane pe aeroportul din Glasgow, suspendat din cauza incertitudinii legate de Brexit

Brexit

Un parteneriat cu poliţia română destinat prevenirii traficului de persoane pe aeroportul din Glasgow a fost suspendat din cauza incertitudinii legate de Brexit, transmite joi Press Association, citând dintr-un raport de inspecţie la poliţia de frontieră din această incintă, potrivit Agerpres.

În baza parteneriatului creat în 2018, poliţişti români se deplasau în Scoţia pentru a gestiona cursele aeriene 'cu risc ridicat' venite din România, o colaborare pe care raportul de inspecţie l-a descris ca 'extrem de util'.

Românii au format anul trecut 91% din numărul pasagerilor a căror siguranţă a fost motiv de preocupare pentru autorităţile de pe aeroport, însă problemele de limbă le creau dificultăţi britanicilor în strângerea de informaţii.

Citește și: Veste bună pentru Liviu Dragnea- Poate ieși din închisoare

Parteneriatul a fost suspendat în februarie, noul raport arătând că, în opinia personalului, aceasta s-a datorat incertitudinii legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

'Echipa SAMS (de prevenire a sclaviei moderne) din Glasgow speră că el va putea reîncepe la un moment dat', se mai spune în raportul Inspectorului-şef independent al frontierelor şi imigraţiei, publicat joi.

Conform documentului, poliţia de frontieră de pe aeroportul din Glasgow a identificat 121 de cazuri potenţiale de persoane traficate în 2018, la jumătate faţă de cele 241 din 2017.

Un mare număr de curse aeriene low-cost din Europa de Est, inclusiv din România, aterizează pe aeroportul din acest oraş.

Citește și:  Renate Weber iese la rampă! ‘Este pompoasă şi nefericită’

România este considerată o ţară 'cu risc ridicat' de către poliţia de frontieră în ce priveşte nevoia de prevenţie a traficului de persoane.

Inspectorii au descoperit că poliţiştii aveau probleme de comunicare şi uneori apelau la alţi pasageri pentru traduceri, ceea ce a fost considerat ca îngreunând identificarea potenţialelor victime.

Intervenţia poliţiştilor români a ajutat la depăşirea barierei lingvistice pentru personalul britanic. În plus, acesta le-a putut oferi sprijin pasagerilor identificaţi ca vulnerabili şi care aveau nevoie să contacteze autorităţile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.