Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un partid din Germania primeşte consiliere strategică de la Putin

steag germania

Partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania a început un proces de consiliere strategică cu Ambasada Rusiei la Berlin. Mai mulți lideri ai formațiunii au avut deja prima ședință cu diplomații Kremlinului, scrie Spigel, potrivit rfi.ro. Contextul este cu atât mai interesant cu cât Angela Merkel a negociat recent cu acest partid o eventuală alianță de guvernare în landul Thuringia.

26 noiembrie a fost ziua cu pricina, în care doi lideri ai Alternativei pentru Germania (AfD) s-au consultat cu diplomați ruși despre sancțiunile impuse Moscovei și despre criza din Ucraina. Zvonurile că Rusia ar încerca să influențeze poziția partidului prin acordarea de credite, așa cum o face în Franța cu Frontul Național, au fost respinse de oficialii formațiunii. Chiar și dacă asta ar fi adevărat, consilierea strategică de la Moscova înseamnă o influență considerabilă a lui Vladimir Putin în poziționarea ideologică a unei formațiuni care, în afară de opoziția față de moneda euro, e încă în căutarea unei identități politice clare. AfD are din ce în ce mai multă putere în Republica Federală și are parlamentari, în prezent, în trei parlamente regionale.
Asta o arată și negocierile dintre Uniunea Creștin-Democrată a doamnei cancelar Merkel cu Alternativa în landul Thuringia. Acolo se dorise împiedicarea numirii unui premier socialist – din partidul moștenitor al comuniștilor din RDG – la 25 de ani de la Căderea Zidului. Demersul nu a reușit, premierul e numit. Dar de coada partidului doamnei Merkel atârnă acum tinicheaua negocierilor secrete cu un partid eurofob care, mai nou, are și input ideolgic de la Vladimir Putin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.