Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România reacționează DUR - Un partid politic cere blocarea aderării Ucrainei la UE

ucraina ue

Partidul Forța Națională a cerut astăzi autorităților române ”mai multă energie în sancționarea derapajelor Ucrainei, inclusiv prin blocarea tratativelor acestei țări cu Uniunea Europeană!” Reacția virulentă a Partidului Forța Națională are loc din cauza promulgării legii educației de către președintele Ucrainei, lege care, potrivit unui comunicat de presă al partidului amintit, ”demonstrează că Ucraina nu mai merită niciun sprijin din partea României”. Comunicatul mai precizează că ”țara noastră a făcut mari sacrificii pentru a deschide Ucrainei calea pentru integrarea euro-atlantică. În conflictul cu Rusia, Ucraina a primit din partea României un sprijin necondiționat, care însă este ”răsplătit” acum cu războiul surd pe care Kievul l-a declarat minorității românești din această țară”.

Inspecția Judiciară a făcut ANUNȚUL: Raportul cu rezultatele controlului a ajuns la DNA

Radu-Răzvan Bratu-Iorga, Prim-vicepreședintele Partidului Forța Națională, mai arată că ”prin promulgarea legii educației, Ucraina că vrea să rescrie istoria și să aneantizeze orice urmă a unor alte culturi și a unor alte limbi de pe teritoriul său, arătând astfel că este un stat artificial care vrea să se mențină și să se impună prin forță și teroare. Parteneriatul României cu Ucraina ne-a adus până în prezent numai ponoase și a fost anulat de facto de puterea de la Kiev prin noua lege a educației. Acest parteneriat trebuie suspendat și de iure până când clasa conducătoare din Ucraina își schimbă orientarea și renunță la măsurile împotriva minorităților în general și la atitudinea anti-românească în special. În caz contrar, ne punem în situația ingrată în care ne oferim tot sprijinul unui inamic declarat al românilor! ”

De asemenea, Partidul Forța Națională considetă că ”România ar trebui să se alieze în administrarea acestei lecții, de care în mod clar Ucraina are nevoie, cu celelalte țări ale căror minorități sunt supuse aceluiași tratament de anihilare pe teritoriul ucrainean!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.