Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un partid sare în apărarea firmelor românești

www.listamarci.ro
forta nationala FN

Partidul Forța Națională a cerut astăzi adoptarea de urgență a unui pachet de măsuri legislative care să încurajeze dezvoltarea afacerilor românești. ”La ora actuală, capitalul românesc este defavorizat, trăind cu frica de instituțiile statului care, în loc să aibă un rol de prevenire, sprijinire și parteneriat cu acesta, în sensul încurajării funcționării corecte și eficiente, și-au asumat un rol de vânare și pedepsire a agenților economici autohtoni care încearcă să facă față concurenței multinaționalelor”, arată Clement Sava, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Potrivit Forței Naționale, singurul partid din România afiliat la Mișcarea pentru Europa Națiunilor și Libertății, ” România trebuie să abordeze problema Europei post-Brexit și din punct de vedere economic, nu doar politic”, iar țara noastră ”are nevoie de proiecte economice clare și de un sistem fiscal care să protejeze capitalul autohton și să transforme România într-un centru de afaceri primitor și ușor de abordat la nivel european. Mutarea capitalurilor care avea loc după Brexit poate fi în beneficiul României dacă scăpăm de eticheta de țară cu un sistem fiscal confuz, schimbător, netransparent și suprabirocratizat”.

Lupta anticorupție trece la un alt nivel: Apare un mic DNA în fiecare minister

Clement Sava atrage însă atenția că ”prin presiunea susținută a organismelor de control care acționează doar punitiv și pe baza unei legislații cețoase și în continuă schimbare, investitorii români sunt descurajați să mai desfășoare activități, ceea ce se reflectă în ponderea mare a economiei negre și gri, în lipsa locurilor de muncă, în lipsa de performanță a colectării de taxe și impozite și în diminuarea ponderii capitalului românesc din economie. Prin comparație, multinaționalele au un statut privilegiat, iar acțiunile de forță ale statului par să aibă ca menire eliberarea pieței de firmele românești pentru a le face loc multinaționalelor care nu au fost deranjate de controale”.

Forța Națională precizează de altfel că nu vrea ”respingerea capitalului străin, dar firmele românești au nevoie acum de mai multe măsuri de protecție și stimulare din partea statului român”. Potrivit formațiunii politice, ”protecționismul economic nu este nici perimat, nici anti-capitalist, el fiind practicat de altfel de toate țările europene cu economii puternice. Desigur, România a fost descurajată să își protejeze capitalul autohton pentru a lăsa loc multinaționalelor, dar trebuie să înțelegem că acest lucru nu este în favoarea dezvoltării țării, ci în favoarea unor profituri imense care pleacă din țară și care nu contribuie ulterior la creșterea performanțelor economiei românești”.

Clotilde Armand, REPLICĂ DURĂ pentru Gabriela Firea: O lovitură dată vieţii culturale a oraşului

Analizând situația economică a României, purtătorul de cuvânt al Forței Naționale arată că ”accentul pus pe consum și pe importuri a transformat România într-o piață de desfacere în care puterea de cumpărare bate pasul pe loc de 26 de ani, iar polarizarea socială crește continuu. Acest sistem va duce la colaps”.

Acestea sunt argumentele pentru care ”principala preocupare a partidului Forța Națională este să vină în fața societății românești cu un pachet de măsuri economice viabile care să asigure dezvoltarea pe termen lung a țării, nu cu măsuri paleative de ciclu electoral, așa cum este practica celorlalte partide, interesate doar de efectul imediat în alegeri”, se mai arată în comunicatul transmis astăzi de Forța Națională.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.